Metamorphosen by Metamorphosis

Poštovani,

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na koncert Metamorphosen by Metamorphosis koji će biti održan 8. aprila 2019. godine od 20h u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Reč je o prvom u nizu koncerata kojim ansambl Metamorfozis sa umetničkim rukovodicem Sašom Mirkovićem kreće u susret jubilarnoj, petnaestoj sezoni „Zajedno/Together“.

Pored ostvarenja V.A. Mocarta, P. Mahajdika, S. K. Tikmajera i R. Štrausa, program koncerta Metamorphosen by Metamorphosis obuhvata i svetsku premijeru dela Dragane Jovanović Metamorphosen Concerto za violinu, violu, violončelo i orkestar.

Pre nastupa, od 19h  u Galeriji Kolarčeve zadužbine, biće realizovan „Razgovor sa umetnikom“  koji će sa solistima voditi Ana Ćirica, urednica muzičkih emisija Radio Beograda. Posetioci će tako imati posebnu priliku da se neposrednije upoznaju sa gostujućim solistima – violinistom Stankom Madićem, jednim od naših najuspešnijih umetnika koji živi u Nemačkoj i trenutno radi na poziciji prvog koncertmajstora orkestra Bavarskog radija, kao i sa violončelistom Nikolom Jovanovićem, nekadašnjim studentom FMU u Beogradu i  Akademije Minhenske filharmonije, koji je od 2013. zamenik vodje violončela Bamberških simfoničara. U razgovoru će učestvovati i violista Saša Mirković.

   Karte po ceni od 500 i 700 dinara možete nabaviti na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

                        Dobrodošli!